Розробка інтелектуальної мобільної платформи з функцією відстеження об’єктів - Беседа, Олексій Дмитрович (Одеса : Міжнародний університет; НУ "ОЮА", 2025)
У роботі представлено концепцію та основні етапи створення інтелектуальної мобільної платформи, яка забезпечує автоматичне відстеження об’єктів у реальному часі за допомогою методів машинного навчання, комп’ютерного зору та геолокаційних технологій. Розроблена архітектура поєднує можливості мобільних пристроїв із хмарними обчисленнями, що дозволяє ефективно обробляти відеопотоки, виявляти та класифікувати об’єкти, а також відображати їх переміщення на інтерактивній карті. Проведено аналіз існуючих технологій, обґрунтовано вибір інструментів та запропоновано алгоритмічні рішення для підвищення точності та швидкодії системи.
Беседа О. Д. Розробка інтелектуальної мобільної платформи з функцією відстеження об’єктів / О. Д. Беседа // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 28-30. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31331
Keywords: інтелектуальні мобільні платформи; функція відстеження об’єктів