Експертне забезпечення розслідування економічних злочинів організованого характеру - Кудлатий, Остап; Kudlatyу, Ostap (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто роль експертизи у виявленні злочинів так званих «білих комірців», що становлять загрозу економічній безпеці держави. Окреслено проблеми експертного забезпечення, цифровізації досліджень і підготовки кадрів для протидії організованій економічній злочинності. This work focuses on the role of forensic expertise in detecting white-collar crimes that threaten the economic security of the state. It highlights current challenges in expert support, the digitalization of investigative procedures, and the training of personnel to effectively counter organized economic crime.
Expert support in the investigation of organized economic crimes
Кудлатий О. Експертне забезпечення розслідування економічних злочинів організованого характеру / О. Кудлатий // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 89-92. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31278
Keywords: судова експертиза; фінансова аналітика; цифровізація; економічна злочинність; корупція; організована злочинність; forensic expertise; financial analysis; digitalization; economic crime; corruption; organized crime