Загальні принципи кодифікації - Дудченко, Валентина Віталіївна; Дудченко, Валентина Витальевна; Dudchenko, Valentina (My University, 2009)
У статті обґрунтовується необхідність переосмислення традиційних концепцій кодифікації. Подальший розвиток даного феномена має здійснюватися шляхом подолання позитивістського підходу до нього. Кодифікація розглядається під філософським, історичним, порівняльно-правовим, соціологічним і культурологічним кутом зору. In this article it is substantiated the necessity of examination traditional consepts of codification. Future development of this fenomen should be aecomplishys by elimination of positive approach to it. Codification is considered by philosophic, historical, comparative, cultural point of view.
Дудченко В. В. Загальні принципи кодифікації / В. В. Дудченко // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / голов. ред. С. В. Ківалов ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Т. 8. - С. 72-80.
Keywords: право; кодифікація; природне право; справедливість; джерела права; звичай; принципи права; доктрина права; закон; кодекс; кодификация; естественное право; справедливость; источники права; обычай; принципы права