Reflections on the interplay between the domestic courts and the European court of human rights - Бйоргвінсон, Девід Тор; Бйоргвинсон, Дэвид Тор; Björgvinsson, David Thór (Одеса : Фенікс, 2012)
The article deals with the cooperation between the national Courts (including Constitutional Courts) and the European Court of Human Rights. Analyzed two ways of thinking: prointernational (proglobalisation) and domestic with the emphasis on selfdetermination and sovereignty states. Discussed the correlation between international law and domestic law.

У статті розглянуті питання взаємодії між національними судами (включаючи конституційні суди) та Європейським судом з прав людини. проаналізовано два образа мислення: про-міжнародне (про-глобалізаційне) і внутрішньодержавне з акцентом на самовизначення та суверенітет держав. Розглянуті питання співвідношення міжнародного права і внутрішньодержавного.

В статье рассмотрены вопросы взаимодействия между национальными судами (включая конституционные суды) и Европейским судом по правам человека. проанализировано два образа мышления: про-международное (про-глобализационое) и внутригосударственное с акцентом на самоопределение и суверенитет государств. Рассмотрены вопросы соотношения международного права и внутригосударственного.
Björgvinsson D. T. Reflections on the interplay between the domestic courts and the European court of human rights / D. T. Björgvinsson // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 74-81.
Keywords: the European Convention on Human Rights; the European Court of Human Rights; self-determination; sovereignty; case law; Європейська конвенція з прав людини; Європейський суд з прав людини; самовизначення; суверенітет; прецедентне право; Европейская конвенция по правам человека; Европейский суд по правам человека; самоопределение; суверенитет; прецедентное право