Правова природа шлюбного договору в цивільному законодавстві України - Горобченко, Юлія Юріївна; Горобченко, Юлия Юрьевна; Gorobchenko, Yuliia Yu. (My University, 2016)
У статті розглядаються проблемні питання та правова природа шлюбного договору в цивільному законодавстві України. На підставі проведеного аналізу думок вчених зроблено висновок про необхідність та доцільність використання шлюбного договору в сучасному суспільстві для можливості врегулювання поділу майна між подружжям у майбутньому. Проведено дослідження умов укладання шлюбного договору та підстави його зміни. Розкрито умови припинення шлюбного договору та його недійсності.

В статье рассматриваются проблемные вопросы и правовая природа брачного договора в гражданском законодательстве Украины. На основании проведенного анализа мнений ученых сделан вывод о необходимости и целесообразности использования брачного договора в современном обществе для возможности урегулирования раздела имущества между супругами в будущем. Проведено исследование условий заключения брачного договора и основания его изменения. Раскрыто условия прекращения брачного договора и его недействительности.

In the article the problemаtic issues and the legal nature of the marriage contract in civil law of Ukraine. Based on the analysis of the views of scientists concluded about the necessity and appropriateness of the marriage contract in today’s society for the possibility of settlement of the division of property between spouses in the future. A study concluding marriage contract conditions and reasons for his change. Reveals the terms of termination of the marriage contract and its invalidity.
Горобченко Ю. Ю. Правова природа шлюбного договору в цивільному законодавстві України / Ю. Ю. Горобченко // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 21. – С. 48-51.
Keywords: шлюбний договір; подружжя; шлюб; майно; сім’я; брачный договор; супруги; брак; имущество; семья; marriage contract; spouses; marriage; property; family