Угода щодо оцінки відповідальності та прийнятності промислової продукції - АССА між Україною та ЄС: правові наслідки для України - Хоменко , О. О.; Homenko, O. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
З точки зору існуючих та майбутніх торговельно-правових відносин з ЄС у світлі підписання Угоди про асоціацію УкраїнаЄС, діюча в Україні система технічного регулювання характеризується за більшістю оцінок як бар’єр у її торгівлі як з країнами-членами СОТ, так і з ЄС. Саме у такому вигляді система й розцінюється як гальмо не тільки у поточних зовнішньоторговельних відносинах, а й, що не менш важливо – у перспективних. Дослідженню цьої проблеми і присвячена стаття автора.
Хоменко О. О. Угода щодо оцінки відповідальності та прийнятності промислової продукції - АССА між Україною та ЄС: правові наслідки для України / О. О. Хоменко // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 614-617.
Keywords: система технічного регулювання; зовнішньоторговельні відносини; угоди типу АСАА (угода про оцінку відповідності та взаємне визнання сертифікатів відповідності на промислову продукцію); Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products; питання стандартів, технічних регламентів та оцінки відповідності; система технического регулирования; внешнеторговые отношения; соглашения типа АСАА (соглашения об оценке соответствия и взаимное признание сертификатов соответсвия на промышленную продукцию); вопросы стандартов, технических регламентов и оценки соответствия; technical regulation system; foreign trade relations; issues of standards, technical regulations and conformity assessment