Спеціальний суб'єкт злочину в сучасному кримінальному законодавстві - Захарук, Д. В. (Одеса, 2016)
В статті розглянуто питання особливостей кримінальної відповідальності спеціального суб'єкта злочину в Україні. Здійснено комплексний підхід до аналізу особливостей криміналізації та диференціації кримінальної відповідальності спеціальних суб'єктів злочинів. Визначено недоліки діючого законодавства та практики його застосування при кваліфікації злочинів зі спеціальним суб'єктом, сформульовано пропозиції кримінально-правового характеру щодо їх удосконалення.
Захарук Д. В. Спеціальний суб'єкт злочину в сучасному кримінальному законодавстві / Д. В. Захарук // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 153-156.
Keywords: спеціальний суб'єкт злочину; кримінальна відповідальність; криміналізація; диференціація відповідальності; кваліфікація злочинів