Структурні та історичні фактори пострадянських трансформацій - Трач, Алла Сергіївна (Одеса : Фенікс, 2015)
Стаття присвячена проблемам концептуалізації пострадянських політичних трансформацій. Дано огляд основних структурних та історичних факторів. Внесено пропозиції щодо осучаснення транзитологічної парадигми та напрямків подальших досліджень.

Статья посвящена проблемам концептуализации постсоветских политических трансформаций. Дан обзор основных структурных и исторических факторов. Внесены предложения по осовремениванию транзитоло- гической парадигмы и направлений дальнейших исследований.

The article is dedicated to the problems of conceptualization of post-soviet political transformations. The overview of main structural and historical factors is given. Proposals on modernizing the transit paradigm and ways of future researches are given.
Трач А. С. Структурні та історичні фактори пострадянських трансформацій / А. С. Трач // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 311-318.
Keywords: пострадянські політичні трансформації; транзитологічна парадигма; транзитологія; парадигма демократичного транзиту; постсоветские политические трансформации; транзитологическая парадигма; парадигма демократического транзита; транзитология; post-soviet political transformation; the transit paradigm; transitology; paradigm of democratic transit