Основні трудові права в актах ООН - Краснов, Єгор Володимирович; Краснов, Егор Владимирович; Krasnov, Yegor V. (My University, 2010)
Стаття присвячена аналізу основних трудових прав, закріплених у Загальній декларації прав людини та у Міжнародному пакті про економічні, соціальні та культурні права. Особливу увагу приділено принципу свободи асоціації та визначенню окремих аспектів цього права.

Статья посвящена анализу основных трудовых прав, закрепленных во Всеобщей декларации прав человека и Международном пакте об экономических, социальных и культурных правах. Особое внимание уделено принципам свободы объединения, выделены отдельные аспекты данного права.

The thesis is devoted to the complex analysis of international legal standards of fundamental labour rights and Ukrainian legislation in this field. International universal and European standards of freedom of association were analyzed and comparative analysis with Ukrainian legislation is provided.
Краснов Є. В. Основні трудові права в актах ООН / Є. В. Краснов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2010. - Вип. 52. - С. 52-58.
Keywords: трудові права; трудові стандарти; працівник; роботодавець; свобода об'єднання; трудовые права; трудовые стандарты; работник; работодатель; свобода объединения; labour rights; labour standarts; worker; employer; freedom of association