До питання про класифікацію люстраційних моделей - Зінов’єв, Кирило Сергійович; Зиновьев, Кирилл Сергеевич; Zinoviev, Kyryl S. (My University, 2015)
У статті досліджено доктринальні та законодавчий підходи до визначення люстрації та проведено класифікацію існуючих люстраційних моделей за рядом критеріїв. Проаналізовано вітчизняну й закордонну наукову літературу.

В статье исследованы доктринальные и законодательный подходы к определению люстрации и проведена классификация существующих люстрационных моделей по ряду критериев. Проанализирована отечественная и зарубежная научная литература.

This article explores the doctrinal and legislative approacheфs to determine the classification of lustration and existing lustration models by a number of criteria. Domestic and foreign scientific literature was analyzed.
Зінов’єв К. С. До питання про класифікацію люстраційних моделей / К. С. Зінов’єв // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 65-68.
Keywords: люстрація; люстраційна модель; жорстка та м’яка люстрація; очищення влади; режим доступу до документів; люстрация; люстрационная модель; жесткая и мягкая люстрация; очищение власти; режим доступа к документам; lustration; lustration model; hard and soft lustration; purification of power; document access mode