Особливості транспозиції «acquis» ЄС у правову систему України в процесі імплементації Угоди між Україною та ЄС про асоціацію та Угоди про Енергетичне співтовариство - Петров, Роман Арестович; Петров, Роман Арестович; Petrov, Roman A. (ФОП Грінь Д. С., 2017)
Статтю присвячено аналізу процесу транспозиції «acquis» ЄС до правової системи України, передбаченого Угодою про асоціацію та Договором про Енергетичне співтовариство. Перша частина статті містить загальний огляд місця угод про асоціацію в правовій системі ЄС. В другій частині статті аналізується процес транспозиції «acquis» ЄС до правової системи України в Угоді про асоціацію, в третій - здійснено огляд транспозиції «секторального acquis» ЄС до правової системи України в сфері енергетики. У висновках аналізуються можливі наслідки транспозиції «acquis» ЄС у правову систему України.

Статья посвящена анализу процесса транспозиции «acquis» ЕС в правовую систему Украины, предусмотренного Соглашением об ассоциации и Договором об Энергетическом сообществе. Первая часть статьи содержит общий обзор места соглашений об ассоциации в правовой системе ЕС. Во второй части статьи анализируется процесс транспозиции «acquis» ЕС в правовую систему Украины в Соглашении об ассоциации. В третьей части - делается обзор транспозиции «секторального acquis» ЕС в правовую систему Украины в сфере энергетики. В выводах анализируются возможные последствия транспозиции «acquis» ЕС в правовую систему Украины.

An article is devoted to the analysis of process of transposition «an acquis» of the EU in the legal system of Ukraine, provided by the Agreement on association and the Energy Community Treaty. The author notes that the «acquis» of the EU transposition in the legal system of Ukraine is a difficult process which happens thanks to the participation of our state in foreign policies of the EU, the conclusion of bilateral agreements and sectoral cooperation with the EU. An accession of Ukraine to the Energy Community and concluding the Association agreement with the EU has considerable influence on process of europeanization of the legal system of Ukraine.
Петров Р. А. Особливості транспозиції «acquis» ЄС у правову систему України в процесі імплементації Угоди між Україною та ЄС про асоціацію та Угоди про Енергетичне співтовариство / Р. А. Петров // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C. 22-38.
Keywords: Угода про асоціацію 2014 року; право ЄС; «acquis» ЄС; правова система України; «енергетичне acquis»; Соглашение об ассоциации 2014 года; право ЕС; «acquis» ЕС; правовая система Украины; «энергетическое acquis»; Association Agreement of 2014; law of the EU; «acquis» of the EU; legal system of Ukraine; «energy acquis»