Підвищення кваліфікації та професійна підготовка суддів: концепція дискурсу - Сафонова, О. Ю.; Сафонова, О. Ю.; Safonova, O.Yu. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядається відмінні риси підвищення кваліфікації та професійної підготовки суддів, досліджується співвідношення між рівнем підготовки суддів і кількістю скасованих та змінених рішень в апеляційному порядку. Запропоновано шляхи вдосконалення законодавства в цьому напрямі.

Повышение квалификации и профессиональная подготовка судей: концепция дискурса. В статье рассматривается отличительные черты повышения квалификации и профессиональной подготовки судей, исследуется соотношение между уровнем подготовки судей и количеством отмененных и измененных решений в апелляционном порядке. Предложены пути совершенствования законодательства в данном направлении

Advanced training and professional preparation of judges: the concept of discourse. The article discusses the distinctive features of improvement of qualification and professional preparation of judges, investigated the relationship between the level of training of judges and the number of cancellations and changes in the decision on appeal. Suggested ways of improving the legislation in this direction.
Сафонова О. Ю. Підвищення кваліфікації та професійна підготовка суддів: концепція дискурсу / О. Ю. Сафонова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 217-224.
Keywords: професійна підготовка суддів; підвищення кваліфікації суддів; освіта судді; профессиональная подготовка судей; повышение квалификации судей; образование судьи; preparation of judges; advanced training; judges education