Развитие семантики политически релевантной лексемы Aktivist в немецкоязычном публицистическом дискурсе - Соколов, Д. П.; Соколов, Дмитро Петрович; Sokolov, D. Р. (Одеса, 2015)
На матеріалі німецькомовного публіцистичного дискурсу пояснено зсув у семантиці лексеми AKTIVIST методом фреймового моделювання, а також розкрито особливості сполучуваності цієї лексеми в різних контекстах та алгоритми реалізації її оцінного потенціалу.

On the basis of the German publicistic discourse, the article explains the shift in the semantics of the lexical unit AKTIVIST by means of frame modeling, reveals the special characteristics of its interaction with other units in different contexts and defines how its evaluative potential is brought about.
Соколов Д. П. Развитие семантики политически релевантной лексемы Aktivist в немецкоязычном публицистическом дискурсе / Д. П. Соколов // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 94-97.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; публіцистичний дискурс; фрейм; контекст; оцінка; інформація; publicistic discourse; frame; context; evaluation; nformation