Віртуальні активи як об’єкт фінансово-правового регулювання: виклики та перспективи - Сідор, Михайло Іванович; Сідор, М. І.; Sidor, Mykhailo I. (Одеса : Фенікс, 2026)
Віртуальні активи є невід’ємною складовою сучасної фінансової системи, посідають важливе місце у становленні сучасної моделі світової економіки в цілому та фінансової безпеки відповідної держави, що потребує необхідність дослідження та комплексного правового регулювання. Враховуючи збільшення кількості здійснюваних операцій з віртуальними активами виникає нагальна потреба щодо формування нормативно-правового підґрунтя, що дасть можливість узгодити тенденції розвитку диджиталізації фінансових інструментів та формування системи забезпечення фінансової безпеки. Виклики полягають у забезпеченні балансу між інноваційністю та безпекою, а перспективи – у створенні стабільної нормативної бази, яка сприятиме розвитку цифрової економіки та інтеграції України у світовий фінансовий простір.
Сідор М. І. Віртуальні активи як об’єкт фінансово-правового регулювання: виклики та перспективи. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 53-56. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32964
Keywords: віртуальні активи; фінансова система; відмивання доходів; правове регулювання; оподаткування; virtual assets; financial system; money laundering of proceeds from crime; legal regulation; taxation