Причини виникнення сучасного типу піратства в авторському праві і суміжних правах та його наслідки - Грігор’янц, Галина Ігорівна; Григорьянц, Галина Игоревна; Hrihoriants, Halyna I. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню причин появи сучасного типу піратства в авторському праві і суміжних правахта наслідків які виникають в результаті піратської діяльності. В статі також були приведені певні приклади із сучасного життя, де науковотехнічний прогрес став причиною появи нового типу піратства.

Статья посвящена исследованию причин появления современного типа пиратства в авторском праве и смежных правах и последствий которые возникают в результате пиратской деятельности. В статье также были приведены определенные примеры из современной жизни, в которых научно-технический прогресс стал причиной появления нового типа пиратства.

The article investigates the reasons for the appearance of them odern type of piracy on the copy right and related rights and the consequencesarising out of piracy. In this article were also given some examples of modern life, in which scientifictechnical progresshas led to the emergence of a new kind of piracy.
Грігор’янц Г. І. Причини виникнення сучасного типу піратства в авторському праві і суміжних правах та його наслідки / Г. І. Грігор’янц // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 229-233.
Keywords: піратство; піратська діяльність; контрафактні твори; авторське право та суміжні права; порушення авторських та суміжних прав; пиратство; пиратская деятельность; контрафактне произведения; авторское право и смежные права; нарушение авторских и смежных прав; piracy; counter feitproduct; copy right and relatedrights; in fringement of copy right and related rights