Особливості емоційної стійкості курсантів в процесі первинної військовопрофесійної підготовки : магістерський дослідницький проект - Гулько, М. І. (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
У сучасному світі, де військові конфлікти та стресові ситуації стають все частішими, питання емоційної стійкості особового складу військових структур набуває особливої актуальності. Емоційна стійкість курсантів, які проходять первинну військово-професійну підготовку, є ключовим фактором, який впливає не лише на їх особистісний розвиток, але й на ефективність виконання професійних завдань у майбутньому. Метою дослідження є розробка рекомендацій щодо розвитку емоційної стійкості курсантів в процесі первинної професійної підготовки. Об’єктом дослідження є запобігання зниженню емоційної стійкості курсантів. Предметом дослідження є емоційна стійкість курсантів у процесі первинної військово-професійної підготовки. Рекомендовано при роботі з розвитком емоційної стійкісті курсантів та психологічним станом, в цілому, інтегрувати програми з розвитку резилієнності, як важливу частину їхнього навчального процесу. Ці програми повинні бути спрямовані не тільки на розвиток фізичних навичок, але й на підвищення психологічної гнучкості, стресостійкості та емоційного інтелекту. Врахування індивідуальних особливостей курсантів, таких як їхній психологічний тип, рівень стресостійкості та особистісні якості, є критично важливим у процесі розробки та впровадження цих програм. In the modern world, where military conflicts and stressful situations are becoming more and more frequent, the issue of emotional stability of the personnel of military structures is becoming particularly relevant. The emotional stability of cadets who undergo initial military-professional training is a key factor that affects not only their personal development, but also the effectiveness of performing professional tasks in the future. The purpose of the study is to develop recommendations for the development of emotional stability of cadets in the process of initial professional training. The object of the study is to prevent a decrease in the emotional stability of cadets. The subject of the study is the emotional stability of cadets in the process of primary military-professional training. It is recommended when working with the development of cadets' emotional stability and psychological state, in general, to integrate resilience development programs as an important part of their educational process. These programs should be aimed not only at the development of physical skills, but also at increasing psychological flexibility, stress resistance and emotional intelligence. Taking into account the individual characteristics of cadets, such as their psychological type, level of stress resistance and personal qualities, is critically important in the process of developing and implementing these programs.
Гулько М. І. Особливості емоційної стійкості курсантів в процесі первинної військовопрофесійної підготовки : магістерський дослідницький проект / М. І. Гулько. - Одеса : НУ "ОЮА", 2024. - 48 с.
Keywords: емоційна стійкість; первинна військово-професійна підготовка; emotional stability; primary military-professional training