Повноваження державних інспекцій: особливості механізму та проблеми позитивноправового закріплення - Хамходера, Олег Петрович; Хамходера, О. П.; Хамходера, Олег Петрович; Khamkhodera, Oleh P. (My University, 2014)
В даній статті висвітлюються окремі аспекти механізму уповноваження державних інспекцій як центральних органів виконавчої влади: питання належного рівня нормативної фіксації правомочностей; роль та значення підзаконних статусних актів у покладанні «неконкретизованої компетенції» на того чи іншого суб’єкта публічного управління. Аналізуються технічні проблеми закріплення повноважень у положеннях про державні інспекції. Обстоюється недопустимість віднесення повноважень до об’єктів правонаступництва під час утворення/припинення владних інституцій.

This paper highlights some aspects of the mechanism of authorization of state inspections as central authorities of executive power: issue of the proper level of regulatory legal rights fixation; the role and importance of by-law status acts in laying “unspecified competence” on a particular subject of public administration. Analyzed the technical problems of fixation of powers in the provisions on state inspections. Substantiates the inadmissibility of assignment of responsibilities to objects of succession during creation/termination of government institutions.
Хамходера О. П. Повноваження державних інспекцій: особливості механізму та проблеми позитивноправового закріплення / О. П. Хамходера // Митна справа. – 2014. – № 4 (94). – Ч. 2. – С. 112–120.
Keywords: повноваження; компетенція; державна інспекція; центральний орган виконавчої влади; положення; правонаступництво; authority; competence; state inspection; central executive body; provisions; legal succession; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE