Діагностика та прогнозування політичних криз - Забеліна, Ірина Олегівна (Одеса, 2014)
В статті аналізуються актуальні питання діагностики та прогнозування політичних криз в сучасному політичну процесі. Дається поняття діагностики політичної кризи, окреслюються методики оцінки політичної кризи та дається їх загальна характеристика. Проводиться аналіз економічних методик визначення кризових ситуацій в економічній сфері життєдіяльності суспільства та визначається можливість їх застосування для виявлення та прогнозування виникнення криз в політичній сфері.

This paper analyzes the relevant issues concerning the diagnosis and prognosis of political crises in modern political process. The concept of diagnosis of the political crisis is defined, methodology for assessing the political crisis is determined and their general characteristics are presented. The analysis of methods for determining the economic crises in the economic sphere of society is conducted and possibility of their use for detection and prediction of crises in the political sphere is determined.
Забеліна І. О. Діагностика та прогнозування політичних криз / І. О. Забеліна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 219-225.
Keywords: діагностика політичних криз; прогнозування політичних криз; сучасний політичний процес; методика оцінки кризи; диагностика политических кризисов; прогнозирование политических кризисов; современный политический процесс; методика оценки кризиса; diagnosis of political crises; prognosis of political crises; modern political process; methodology for assessing crisis