Притягнення до кримінальної відповідальності особи, що вчинила злочин у стані сп'яніння - Ярмолюк, Н. А. (Одеса, 2016)
В статті розглянуто стан сп'яніння як внутрішній детермінант вчинення злочину, з'ясовано правове значення стану сп'яніння, дано кримінально-правову характеристику окремих злочинів, вчинених у стані сп'яніння, проаналізовано стан сп'яніння як обставину, яка не виключає кримінальної відповідальності особи.
Ярмолюк Н. А. Притягнення до кримінальної відповідальності особи, що вчинила злочин у стані сп'яніння / Н. А. Ярмолюк // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 256-261.
Keywords: кримінальне законодавство; злочин; сп'яніння; алкогольне сп'яніння; наркотичне сп'яніння; кримінальна відповідальність