Проблеми застосування інституту представництва у діяльності арбітражного керуючого - Данілов, Артем Іванович; Данілов, А. І.; Danilov, Artem I. (Київ : Ін Юре, 2017)
Статтю присвячено проблемним питанням використання арбітражними керуючими інституту представництва для залучення інших осіб із метою забезпечення реалізації власних повноважень. Проведено класифікацію прав та обов’язків арбітражного керуючого, на підставі чого проаналізовано можливість використання інституту представництва окремо щодо кожної групи повноважень. Досліджено правові позиції судів, викладені в судових рішеннях та актах роз’яснювального характеру. Сформульовано пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Статья посвящена проблемным вопросам использования арбитражными управляющими института представительства для привлечения других лиц с целью обеспечения реализации собственных полномочий. Проведена классификация прав и обязанностей арбитражного управляющего, на основании чего проанализирована возможность использования института представительства отдельно в отношении каждой группы полномочий. Изучены правовые позиции судов, изложенные в судебных решениях и актах разъяснительного характера. Сформулированы предложения по внесению изменений в Закон Украины «О восстановлении платежеспособности должника или признании его банкротом».

The article is devoted to the problematic issues of using arbitration managers of the institute of representation for attracting other persons with the purpose of ensuring the realization of their own powers. The classification of the rights and duties of the arbitration manager was conducted, on the basis of which the possibility of using the institution of representation separately for each group of authorities was analyzed. It was investigated the legal positions of the courts, outlined in court decisions and acts of an explanatory nature. It was formulated the proposals for amending the Law of Ukraine «On Restoring Debtor's Solvency or Declaring it Bankrupt».
Данілов А. І. Проблеми застосування інституту представництва у діяльності арбітражного керуючого / А. І. Данілов // Право України. – Київ : Ін Юре. – 2017. – №. 12. – С. 203-210.
Keywords: банкрутство; арбітражний керуючий; процесуальна діяльність; правосуб’єктність; делегування; представництво; довіреність; банкротство; арбитражный управляющий; процессуальная деятельность; правосубъектность; делегирование; представительство; доверенность; bankruptcy; arbitration manager; procedural activity; legal capacity; liabilities; delegation; representation; power of attorney; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE