Формування професійно-комунікативної компетентності майбутніх юристів засобами латинської юридичної фразеології - Телецька, Тетяна Володимирівна; Телецька, Т. В.; Teletska, Tetiana V. (Одеса : Фенікс, 2026)
латинська юридична фразеологія постає ефективним засобом формування професійно-комунікативної компетентності майбутніх правників. Її використання забезпечує інтеграцію мовної та правничої підготовки, сприяє розвитку термінологічної культури, правового мислення та міжкультурної комунікативної взаємодії. Перспективи подальших досліджень убачаємо в розробленні системи вправ і методичних підходів до поетапного опанування латинської юридичної фразеології в межах курсів латинської мови та іноземної мови за професійним спрямуванням.
Телецька Т. В. Формування професійно-комунікативної компетентності майбутніх юристів засобами латинської юридичної фразеології. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 574-576. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33107
Keywords: професійно-комунікативна компетентність; латинська юридична фразеологія; міжнародно-правовий дискурс; professional communicative competence; Latin legal phraseology; international legal discourse; terminological system