Символічний арсенал Реформації: політико-культурний аспект. - Мамонтова, Елла Вікторівна; Мамонтова, Е. В.; Мамонтова, Элла Викторовна; Mamontova, Ella V. (Одеса: Фенікс, 2017)
Досліджується вплив Реформації на політичний ландшафт Європи доби Пізнього Середньовіччя. На основі аналізу політико-культурних практик Реформації виявляється її символічний арсенал та окреслюється інноваційний потенціал його складових: делатинізації комунікативного простору, модернізації святкового календаря, аскетизації обрядової літургії з посиленням музикального чинника тощо.

Исследуется влияние Реформации на политический ландшафт Европы эпохи Позднего Средневековья. На основе анализа политико-культурных практик Реформации очерчивается ее символический арсенал и определяется инновационный потенциал его составляющих: делатинизации коммуникативного пространства, модернизации праздничного календаря, аскетизации обрядовой литургии с усилением музыкального фактора и т.д.

The influence of the Reformation on the political landscape of Europe of the Late Middle Ages is researched. On the basis of the analysis of the political and cultural practices of the Reformation, its symbolic arsenal is manifested and the innovative potential of its components is outlined: making the communicative space, modernizing the festive calendar, asceticizing the ceremonial liturgy with the strengthening of the musical factor, etc.
Мамонтова Е. В. Символічний арсенал Реформації: політико-культурний аспект. / Е. В. Мамонтова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 14-24.
Keywords: Реформація; доба Пізнього Середньовіччя; Новий час; Реформация; эпоха Позднего Средневековья; Новое время; Reformation; Late Middle Ages; New time; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE