Психологічні особливості спостереження за особою, річчю або місцем : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Проценко, Олена Олександрівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Шляхом теоретико – методологічного аналізу наукових досліджень встановлено обґрунтування психологічних особливостей спостереження за особою, річчю або місцем. Автором надано визначення дефініції «спостереження за особою, річчю або місцем», запропоновано структурно-логічну психограму слідчого, класифікацію професійно важливих умінь, які детермінують ефективність та результативність проведення спостереження за особою, річчю абомісцем. На підставі емпіричного дослідження та вивчення слідчої практики щодо порядку підготовки до проведення НС(Р)Д, порядку проведення та фіксації результатів проведення спостереження за особою, річчю або місцем виявлено низку проблемних питань та запропоновано пріоритетні завдання підготовчого етапу до проведення спостереження за особою, річчю або місцем. The qualification work is dedicated to substantiating the psychological features of observing a person, thing or place. The author defined the definition of "surveillance of a person, thing or place", proposed a structural-logical psychogram of the investigator, a classification of professionally important skills that determine the effectiveness and efficiency of surveillance of a person, thing or place. On the basis of empirical research and the study of investigative practice regarding the procedure for preparing for the conduct of emergency situations, the procedure for conducting and recording the results of surveillance of a person, thing or place, a number of problematic issues were identified and priority tasks of the preparatory stage for surveillance of a person, thing or place were proposed place.
Проценко О. О. Психологічні особливості спостереження за особою, річчю або місцем : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / О. О. Проценко. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 114 с.
Keywords: досудове розслідування; негласні слідчі (розшукові) дії; спостереження; особа; річ; місце; слідчий; психограма; оперативний працівник; pretrial investigation; covert investigative (search) actions; observation; person; thing; place; investigator; psychogram; operational worker