Кіберагресія як психологічний феномен в дослідженнях закордонних вчених - Білюченко, Ю. М. (Одеса, 2022)
У статті в контексті психологічного аналізу закордонних вчених проблеми агресивної поведінки підлітків у соціальних мережах розкрито особливості підліткового віку, визначено його специфіку в обставинах мережевого спілкування. Розглянуто причини агресивної поведінки підлітків і її вплив на спілкування в соціальних мережах. З'ясовано сукупність індивідуальних і соціально-психологічних чинників підліткової агресії та її характерні ознаки при створені проблемних ситуацій щодо кібербулінгу.
Білюченко Ю. М. Кіберагресія як психологічний феномен в дослідженнях закордонних вчених / Ю. М. Білюченко // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.26-29.
Keywords: мережеве спілкування; підлітки; агресія; кіберагресія; кібербулінг; латентна агресія