Актуальні проблеми міграційної політики та підходи до їх вирішення на прикладі Європейського Союзу - Костенко, Віана Олександрівна (Одеса : Фенікс, 2015)
Стаття присвячена певним проблемам міграційної політики ЄС та аналізу підходів для вдосконалення регулювання міграційними потоками в напрямку легалізації та адаптації мігрантів. Крім того, в статті визначенні певні фактори стратегічного курсу міграційної політики будь-якої держави. Встановлено необхідність стратегічного підходу до керування процесами імміграції та створення автоматизованої інформаційної системи, яка б дозволила інтегрувати всі наявні джерела даних про різновиди міграції населення.

Статья посвящена определенным проблемам миграционной политики ЕС и анализа подходов к совершенствованию регулирования миграционными потоками в направлении легализации и адаптации мигрантов. Кроме того, в статье определены некоторые факторы стратегического курса миграционной политики любого государства. Установлена необходимость стратегического подхода к управлению процессами иммиграции и создание автоматизированной информационной системы, которая позволила бы интегрировать все имеющиеся источники данных о разновидностях миграции населения.

The article is devoted to certain EU migration policy and analysis approaches for improving the regulation of migration flows towards legalization and adaptation of migrants. In addition, the article defining certain factors strategic course of the migration policy of any state. Established the need for a strategic approach to process control immigration and the automated information system that would allow to integrate all available sources of data on types of migration.
Костенко В. О. Актуальні проблеми міграційної політики та підходи до їх вирішення на прикладі Європейського Союзу / В. О. Костенко // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 106-114.
Keywords: легалізація мігрантів; ЄС; імміграційна політика ЄС; міжнародна міграційна політика; легализация мигрантов; ЕС; иммиграционная политика ЕС; международная миграционная политика; legalization of migrants; EU; EU immigration policy; іnternational migration policy