Методологічні основи та основні принципи юридичної антропології: загальна характеристика - Завальнюк, Володимир Васильович; Завальнюк, В. В.; Завальнюк, Владимир Васильевич; Zavalniuk, Volodymyr V. (Одеса : Фенікс, 2017)
Статтю присвячено визначенню та характритики основних методів юридичної антропології. Відзначено основні принципи методології юридичної антропології. Окремої уваги приділено усному праву (вираженого у соціальних нормах, цінностях) як джерела сучасних правових систем, звернення до методології порівняльного правознавства, герменевтичних студій, історизму тощо.

Статья посвящена определению и характритики основных методов юридической антропологии. Отмечено основные принципы методологии юридической антропологии. Отдельного внимания уделено устной праву (выраженного в социальных нормах, ценностях) как источника современных правовых систем, обращение к методологии сравнительного правоведения, герменевтических исследований, историзма и тому подобное.

The article is devoted to the definition and characteristics of the main methods of legal anthropology. The basic principles of the methodology of legal anthropology are noted. Particular attention is paid to oral law (expressed in social norms, values) as a source of modern legal systems, recourse to the methodology of comparative law, hermeneutic studies, historicism and more.
Завальнюк В. В. Методологічні основи та основні принципи юридичної антропології: загальна характеристика / В. В.Завальнюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 15-25.
Keywords: юридична антропологія; методологічне дослідження у сфері юридичної антропологі; методологія порівняльного правознавства; юридическая антропология; методологическое исследование в области юридической антропологии; методология сравнительного правоведения; legal anthropology; methodological research in the field of legal anthropology; methodology of comparative jurisprudence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE