Диспропорції в економічному розвитку держав Єврозони як передумова фінансової кризи в ЄС - Тимофієнко, М. С. (Одесса, 2015)
Обгрунтовано, що Європейський Союз – це відкрита політико-економічна система, яка жорсткіше відчуває прояви фінансової дестабілізації, що виникають під час світових криз, а прийом нових членів ще більше ускладнює ситуацію. Вхід до Союзу дає його членам шанси швидкого розвитку, але несе з собою і загрози, пов’язані з уповільнення економічного зростання, труднощами у розробці економічної та монетарної політики, що відповідає потребам всіх країн-членів, що обумовлено відмінностями в рівнях їх економічного розвитку недостатніми можливостями підтримки ресурсами з бюджету ЄС.

Обосновано, что Европейский Союз - это открытая политико-экономическая система, которая жестче чувствует проявления финансовой дестабилизации, возникающие во время мировых кризисов, а прием новых членов еще больше усложняет ситуацию. Вход в Союз дает его членам шансы быстрого развития, но несет с собой и угрозы, связанные с замедление экономического роста, трудностями в разработке экономической и монетарной политики, отвечающей потребностям всех стран-членов, что обусловлено различиями в уровнях их экономического развития недостаточными возможностями поддержки ресурсами из бюджета ЕС.

Proved that the European Union - an open political and economic system that feels tougher manifestations financial destabilization arising during the global crisis, and the admission of new members further complicates the situation. Entering to Union gives its members the chances of rapid development, but brings with it threats and related economic slowdown, difficulties in the development of economic and monetary policy that meets the needs of all member states, due to differences in levels of economic development sufficient possibilities of support resources from the EU budget.
Тимофієнко М. С. Диспропорції в економічному розвитку держав Єврозони як передумова фінансової кризи в ЄС / М. С. Тимофієнко // Международное право развития: современные тенденции и перспективы : материалы междунар. науч.-практ. конф. (г. Одесса, 17 июня 2015 г.) ; НУ «ОЮА» ; Кафедра междунар. права и междунар. отношений. – Одесса, 2015. – С. 224-227.
Keywords: економічний розвиток; фінансова криза; Європейський Союз; розвиток держав; політико-економічна система; экономическое развитие; финансовый кризис; Европейский Союз; политико-экономическая система; economic development; states` development; finansial crysis; European Union; political economical system