Письмо как текст: письма Хемингуэя в оригинале и переводе - Нижникова, Л. В.; Нижнікова, Лариса Вікторівна; Nizhnikova, L. V. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню листа як типу тексту з позиції прагматичної лінгвістики, з одного боку, оскільки адресат виступає основним фактором мовного оформлення листа, і лінгвістики тексту — з іншого боку, оскільки кожний лист — це завершений, специфічний і структурований текст.

The given, article deals with the investigation of letter as a tex from two positions.from the position of pragmatic linguistics as an addressee is the main factor of language formalization of a letter and from the position of linguistics as every letter is a completed text of a specific structure.
Нижникова, Л. В. Письмо как текст: письма Хемингуэя в оригинале и переводе / Л. В. Нижникова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 155-158.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; прагмалінгвістика; лінгвістика; фактор адресату; мовне оформлення; контактна рама; pragmatic linguistics; factor of addressee; language formalization; contact frame