Вплив демократизації міжнародного права на міжнародно-правовий механізм охорони морського середовища - Короткий, Тимур Робертович; Korotkyi, Tymur R. (My University, 2012)
Стаття присвячена розгляду процесів демократизації міжнародного права на прикладі міжнародно-правового механізму охорони морського середовища, становлення принципу демократії в міжнародно-правовій системі. Досліджуються питання закріплення в міжнародному праві охорони морського середовища принципів та норм, які відображають демократичні підходи; розвиток міжнародно-правової охорони морського середовища на основі демократичних принципів функціонування міжнародного права; демократизація процедур міжнародної правотворчості та право реалізації у сфері охорони морського середовища.

В статье рассматриваются процессы демократизации международного права на примере международно-правового механизма охраны морской среды, становления принципа демократии в международно-правовой системе. Исследуются вопросы закрепления в международном праве охраны морской среды принципов и норм, которые отображают демократические подходы; развитие международно-правовой охраны морской среды на основе демократических принципов функционирования международного права; демократизация процедур международного нормотворчества и правореализации в сфере охраны морской среды.

The article discusses the processes of democratization of international law as example of international legal mechanism of protecting of the marine environment, establishment of democracy in the international legal system. The ﬁxing issues in the International Law of Marine Environment Protection principles and standards that reﬂect the democratic approach, the development of international legal protection of the marine environment based on democratic principles of international law, democratization of international law-making procedures in ﬁeld of protection of the marine environment are investigated.
Короткий Т. Р. Вплив демократизації міжнародного права на міжнародно-правовий механізм охорони морського середовища / Т. Р. Короткий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса, 2012. – Вип. 47. – С. 172-186.
Keywords: демократизація; демократизація міжнародного права; охорона морського середовища; принцип демократії в міжнародно-правовій системі; демократизация; демократизация международного права; охрана морской среды; принцип демократии в международно-правовой системе; democratization; democratization of international law; protection of marine environment; democracy principle in the international legal system