Судові рішення в цивільному процесі України: проблеми термінології - Андронов, І. В.; Андронов, И. В.; Andronov, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Цивільний процесуальний кодекс України надає терміну «рішення» подвійного значення. Він використовується одночасно як узагальнююче поняття для всіх актів правосуддя, які ухвалюються судом в порядку цивільного судочинства, а також для позначення окремого процесуального документа, яким закінчується та вирішується по суті цивільна справа. Двозначність терміна «рішення» в цивільному процесуальному законодавстві призводить до розбіжностей у застосуванні в судовій практиці окремих положень процесуального законодавства.
Андронов І. В. Судові рішення в цивільному процесі України: проблеми термінології / І. В. Андронов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 287-293.
Keywords: цивільний процес; цивільне судочинство; правосуддя; судове рішення; судові акти; гражданский процесс; гражданское судопроизводство; правосудие; судебное решение; судебные акты; civil procedure; civil process; justice; court decision; judicial acts