Деякі аспекти антимонопольної політики в умовах глобалізації - Вельшинська, Ольга Валентинівна (Одеса: Фенікс, 2020)
В статті визначено роль та значення державної антимонопольної політики в системі державного регулювання економіки. Розглянуто принципи розробки та реалізації державної антимонопольної політики. Зроблено висновок, що в умовах глобалізації основним завданням державного і антимонопольного регулювання є створення умов для забезпечення конкурентної переваги національної економіки в ситуації міжнародної інтеграції та дедалі більшої конкурентної боротьби.
Вельшинська О. В. Деякі аспекти антимонопольної політики в умовах глобалізації / О. В. Вельшинська // Проблеми антимонопольно-конкурентного законодавства: матеріали всеукраїнського круглого столу з навчального курсу Антимонопольне законодавство (м. Одеса, 20 січня 2020 року). / відпов. ред. С. Б. Мельник. – Одеса : Фенікс, 2020. – С. 7-11.
Keywords: антимонопольна політика; антимонопольне регулювання; конкурентні відносини; інструментарій; глобалізація