Адаптація веб-інтерфейсу в режимі реального часу: автоматизований підхід до поліпшення доступності - Суліма, Світлана Валеріївна; Суліма, С. В.; Sulima, Svitlana V.; Савченко, Михайло Сергійович; Савченко, М. С.; Savchenko, Mykhailo S. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Запропоновано модульну бібліотеку JavaScript для автоматизованого покращення доступності веб-інтерфейсів у реальному часі. Система забезпечує адаптацію сайтів для користувачів з порушеннями зору, моторики та когнітивних функцій відповідно до стандартів WCAG 2.2. Проведено експериментальну перевірку, що підтвердила підвищення контрастності, ефективності навігації та видимості фокусу. Запропоновано рекомендації щодо інтеграції системи для створення інклюзивного цифрового середовища.
Суліма С. В. Адаптація веб-інтерфейсу в режимі реального часу: автоматизований підхід до поліпшення доступності / С. В. Суліма, М. С. Савченко // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 16-20. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30177
Keywords: модульна бібліотека JavaScript; веб-інтерфейс; інклюзивне цифрове середовище