Формальні методи аналізу вразливостей систем електронного документообігу - Тімофєєв, Олександр Олександрович; Тімофєєв, О. О. (Одеса : Міжнародний університет ; НУ "ОЮА", 2025)
У роботі досліджено вразливості систем електронного документообігу (СЕД) з використанням формальних методів моделювання. Запропоновано методику аналізу на основі моделі загроз STRIDE та інструментів формальної верифікації NuSMV і TLA+. Виявлено та усунуто логічні помилки в протоколах документообігу. Показано, що формальна верифікація досягає 100% ефективності у виявленні критичних вразливостей, що підтверджує доцільність її застосування в критичних системах.
Тімофєєв О. О. Формальні методи аналізу вразливостей систем електронного документообігу / О. О. Тімофєєв // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 55-59. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31336
Keywords: системи електронного документообігу (СЕД); аналіз сучасних СЕД; модель загроз STRIDE; інструменти формальної верифікації NuSMV і TLA+