Соціально-психологічна адаптація військовослужбовців до умов проходження : кваліфікаційна робота - магістерський дослідницький проект 053 «Психологія» - Лацца, Вікторія Володимирівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Метою даної магістерської роботи є детальне вивчення соціальнопсихологічних особливосвостей адаптації війсковослужбовців до умов проходження служби, а саме детельне вивчення та окреслення соціальних та психологічних чинників, які впивають на адаптацію, а також розробка практичних рекомендацій для підвищення рівня адаптації та витривалості особистості в умовах воєнного стану. Методи дослідження: систематизація та аналіз наукових праць, статей та досліджень, присвячених вивчення соціально-психологічної адаптації в умовах воєнного стану для отримання обґрунтованого теоретичного фундаменту; емпіричні; кореляційний аналіз; синтезта узагальнення результатів. Отримані результати не тільки розкривають зміст соціально-психологічних особливостей військослужбовців в в умовах воєнного стану, але також вказують на практичне значення отриманої інформації. Розробка конкретних рекомендацій та психологічних стратегій для підвищення рівня соціально-психологчної адаптації стає ключовою частиною дослідження, спрямованою на практичну реалізацію отриманих наукових висновків. Результати роботи можуть бути використані для розробки та покращення психологічних програм, спрямованих на покращення соціально-психологічної адаптацї. The purpose of this master's work is a detailed study of the socio-psychological features of the adaptation of military personnel to the conditions of service, namely, a detailed study and delineation of social and psychological factors that affect adaptation, as well as the development of practical recommendations for increasing the level of adaptation and endurance of the individual in martial law. Research methods: systematization and analysis of scientific works, articles and studies devoted to the study of socio-psychological adaptation in martial law to obtain a sound theoretical foundation; empirical; correlation analysis; synthesis and generalization of results. The results obtained not only reveal the content of the socio-psychological characteristics of military personnel in martial law, but also indicate the practical significance of the information obtained. The development of specific recommendations and psychological strategies to increase the level of sociopsychological adaptation becomes a key part of the study, aimed at the practical implementation of the obtained scientific conclusions. The results of the work can be used to develop and improve psychological programs aimed at improving socio-psychological adaptation.
Лацца В. В. Соціально-психологічна адаптація військовослужбовців до умов проходження : кваліфік. робота - магістер. дослідн. проєкт 053 «Психологія» / В. В. Лацца. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 58 с.
Keywords: адаптація; соціально-психологічна адаптація військовослужбовців; воєний стан; стресостійкість; adaptation; socio-psychological adaptation of military personnel; martial law; stress resistance