Електоральна культура в умовах формування громадянського суспільства - Сушко, А. І.; Сушко, А. И.; Sushko, A. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
Останнім часом в Україні прийнято ряд законодавчих актів, спрямованих на залучення громадян до різних форм прийняття управлінських рішень, прикладаються зусилля щодо створення системи демократичних інституцій. На цій основі розпочато і процес реформування системи державного управління. Це дозволить змінити тенденцію до зменшення частки громадян, які відчувають суб’єктивну причетність до суспільно- політичного життя. Назагал, цей показник та активна громадська участь виконують важливі суспільно-політичні функції, перш за все ефективне розв’язання актуальних для суспільства проблем, об’єднання громадськості різних соціальних груп та територій в контексті забезпечення легітимізації органів управління створення атмосфери довіри та взаємодії громадян та влади. Все це суттєво відрізняє громадянське суспільство як фактор стабілізації та процвітання сучасної держави.
Сушко А. І. Електоральна культура в умовах формування громадянського суспільства / А. І. Сушко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 163-164.
Keywords: електоральна культура; громадянське суспільство; взаємодія громадян у політичних процесах; демократична політична культура в Україні; створення системи демократичних інституцій; электоральная культура; гражданское общество; участие граждан в политических процессах; демократическая политическая культура в Украине; создание системы демократических институций; electoral culture; civil society; the participation of citizens in political processes; democratic political culture in Ukraine; the creation of democratic institutions of the system