Міжнародно-правове регулювання мирного використання ядерної енергії - Сельська , В. В.; Сельская, В. В.; Selskaya, V. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що регулювання питань забезпечення охорони навколишнього середовища в ході ядерної діяльності на універсальному і регіональному рівнях проходить по різному. На універсальному рівні охоплюється ширше коло регулюємихсуб’єктів. МАГАТЕ діє на універсальному рівні і не дивлячись на необов’язковий характер актів які приймаються цією організацією, грає велику роль в сфері регулювання ядерної діяльності. Органи Євроатомачасто посилаються на результати роботи МАГАТЕ з регулювання у вказаних областях. Необхідно наладити більш тісну взаємодію між цими двома організаціями, організовувати спільні наради для обговорення актуальних питань і проблем, щоб не було лише одного «запозичення норм».
Сельська В. В. Міжнародно-правове регулювання мирного використання ядерної енергії / В. В. Сельська // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 561-564.
Keywords: мирне використання ядерної енергії; охорона навколишнього середовища в ході ядерної діяльності; міжнародно-правові засоби забезпечення збереження навколишнього середовища; досягнення екологічної безпеки при мирному використанні ядерної енергії; Міжнародне Агентство з Атомної Енергії (МАГАТЕ); Європейське співтовариство по атомній енергії (Євроатом); мирное использование ядерной энергии; охрана окружающей среды в ходе ядерной деятельности; protection of the environment in the course of nuclear activities; the peaceful use of nuclear energy; международно-правовые средства обеспечения сохранности окружающей среды; international legal means of ensuring environmental integrity; достижения экологической безопасности при мирном использовании ядерной энергии; achieve environmental security in the peaceful uses of nuclear energy; Международное Агентство по Атомной Энергии (МАГАТЭ); The International Atomic Energy Agency (IAEA); Европейское сообщество по атомной энергии (Евратом); European Atomic Energy Community (Euratom)