Лінгвокогнітивні методики аналізу синтаксичних конструкцій: нові підходи - Данильченко, І. В.; Danylchenko, I. V. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню структури англійського речення із залученням лінгвокогнітивних методик співвіднесення фігури й фону, застосуванням дослідницького апарату образ-схем і силової динаміки, які враховують закономірності сприйняття дійсності мовцями.

The article explores the structure of English sentence applying cognitive techniques of figure-ground alignment, image-schemas and the theory of force dynamics that take into account the mechanisms of conceptualization and categorization of reality by a speaker.
Данильченко, І. В. Лінгвокогнітивні методики аналізу синтаксичних конструкцій: нові підходи / І. В. Данильченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Спецвип. – С. 54-58
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; синтаксична конструкція; синтаксичні відношення; фігура й фон; образ-схема; силова динаміка; syntactic structure; syntactic relationships; figure and ground; image schema; force dynamics