IPS-позиціонування в мережах радоіодоступу Wi-Fi на базі комплексних плоских лінійних сплайнів - Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Стрелковская, Ирина Викторовна; Strelkovska, Iryna V.; Соловська, Ірина Миколаївна; Solovska, Iryna M. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022)
Розглянуто основні методи IPS-позиціонування користувачів в мережах радоіодоступу Wi-Fi, які засновано на різних принципах функціонування. Для позиціонування користувача запропоновано використання комплексних плоских сплайнів. Показано побудову комплексних плоских лінійних сплайнів. Встановлено, що використання комплексних плоских лінійних сплайнів дозволяє підвищити точність позиціонування.

The basic methods of IPS user positioning in Wi-Fi radio access networks, based on different operating principles, are considered. The use of complex plane splines for user positioning is proposed. The construction of complex planar linear splines is shown. It is found that the use of complex planar linear splines can increase the accuracy of positioning.
Стрелковська І. В. IPS-позиціонування в мережах радоіодоступу Wi-Fi на базі комплексних плоских лінійних сплайнів / І. В. Стрелковська, І. М. Соловська // Наукові записки Міжнародного гуманітарного університету : збірник. Статті учасників VІII Всеукр. мультидисцип. конфер.«Чорноморські наукові студії» 24 черв. 2022 р. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2022. – Вип. 36. – С. 54-58.
Keywords: IPS-позиціонування; мережа радоіодоступу Wi-Fi; комплексний плоский лінійний сплайн; похибка позиціонування; Research Subject Categories::TECHNOLOGY; IPS-positioning; Wi-Fi radio access network; complex planar linear spline; positioning error; positioning error