Кримінальна відповідальність за порушення конкурентного законодавства в Україні та Сполучених Штатах Америки: деякі спостереження - Каменський, Дмитро Васильович; Каменський, Д. В.; Каменский, Дмитрий Васильевич; Kamenskyi, Dmytro V. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті розглядаються окремі питання кримінально-правової охорони відносин економічної конкуренції за законодавством України та федеральним законодавством США. Розкрито деякі суспільно-економічні детермінанти відповідних посягань, висвітлено шляхи законодавчого регулювання питань протидії антиконкурентним зловживанням у двох державах. Зроблено висновок про те, що потреба в існуванні спеціальної кримінальної заборони на порушення режиму конкуренції залишається нагальною понині.

В статье рассматриваются отдельные вопросы уголовно-правовой охраны отношений экономической конкуренции по законодательству Украины и федеральному законодательству США. Раскрыты некоторые общественно-экономические детерминанты соответствующих посягательств, освещены пути законодательного регулирования вопросов противодействия антиконкурентным злоупотреблениям в двух государствах. Сделан вывод о том, что потребность в существовании специального уголовного запрета на нарушение режима конкуренции остается актуальной по сей день.

The article deals with some issues of criminal law protection of economic competition relations under the law of Ukraine and federal law of the United States. Some socio-economic determinants of the relevant crimes are disclosed, and ways of legislative regulation of the issues of countering anti-competitive abuses in the two states are highlighted. A conclusion is made that the need for the existence of a special criminal prohibition on violation of competition regime remains relevant to this day
Каменський Д. В. Кримінальна відповідальність за порушення конкурентного законодавства в Україні та Сполучених Штатах Америки: деякі спостереження / Д. В. Каменський // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 152-160.
Keywords: антиконкурентна поведінка; монополія; кримінальна відповідальність; Акт Шермана; антиконкурентное поведение; монополия; уголовная ответственность; Акт Шермана; anticompetitive behavior; monopoly; criminal liability; Sherman Act; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law