Юридична конструкція як засіб юридичної техніки - Бойко, Г. І.; Бойко, Г. И.; Boyko, G. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Статтю присвячено розкриттю питання юридичної конструкції як засобу юридичної техніки. Здійснено аналіз еволюції ідеї юридичної конструкції в історичному розвитку континентальної юриспруденції від фактичної появи конструкції в правовій дійсності як прийому юридичної практики до її теоретичного осмислення в правознавстві.
Бойко Г. І. Юридична конструкція як засіб юридичної техніки / Г. І. Бойко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 190-198.
Keywords: юридична конструкція; юридична техніка; правотворчість; юридичне конструювання; позитивне право; юридическая конструкция; юридическая техника; правотворчество; юридическое конструирование; позитивное право; legal construction; legal technique; law-making; legal construction; positive law