Перспективи запровадження амністії капіталів в Україні з урахуванням зарубіжного досвіду - Рядінська, В. О.; Рядинська, В. А.; Riadinska, V. O. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті, аналізуючи проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», яким пропонується введення разового декларування фізичними особами коштів і майна, автор доходить висновку про спробу запровадження в Україні амністії капіталів. Розглядається світовий досвід запровадження амністії капіталів, як негативний (в Аргентині, Бельгії, Індії, країнах пострадянського простору), так і позитивний (Італія, Туреччина), визначаються причини й наслідки таких амністій, на підставі чого розробляються пропозиції щодо запровадження амністії капіталів в Україні.
Рядінська В. О. Перспективи запровадження амністії капіталів в Україні з урахуванням зарубіжного досвіду / В. О. Рядінська // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 299-306.
Keywords: економічна амністія; амністія капіталів; разова (нульова) декларація; экономическая амнистия; амнистия капиталов; разовая (нулевая) декларация; economic amnesty; amnesty of capital; single (zero) return