Уніфікація норм міжнародного права як засіб формування правозахисного простору - Лисак , Я. І.; Lisak, Y. І.; Лисак, Я. И. (Одеса : Фенікс, 2012)
Виходячи з наведених в статті доказів автор зазначає, що уніфікація норм в міжнародному приватному праві є ефективним засобом формування правозахисного простору, адже, по-перше, посилює охорону прав та свобод учасників правовідносин, ускладнених іноземним елементом та полегшує процес захисту шляхом установлення одноманітного порядку вирішення спору. По-друге, створюється єдине регулювання, яке враховує особливості міжнародних відносин (а це не завжди можливо на рівні окремої системи національного законодавства). По-третє, учасники відносин, ускладнених іноземних елементом, матимуть змогу більш ефективно самостійно захищати свої права, адже усуваються розбіжності в тлумаченні та регулюванні певного виду відносин.
Лисак Я. И. Уніфікація норм міжнародного права як засіб формування правозахисного простору / Я. І. Лисак // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 170-172.
Keywords: уніфікація норм міжнародного права; унификация норм международного права; harmonization of rules of international law; унификация норм в международном частном праве; уніфікація норм у міжнародному приватному праві; harmonization of the rules in private international law; інтернаціоналізація суспільних відносин; интернационализация общественных отношений; internationalization of public relations