Использование концепции «свободы усмотрения» Европейским судом по правам человека - Волчкова, А. О.; Волчкова, О. О.; Volchkova, O. O. (Одеса : Фенікс, 2013)
Статья посвящена описанию сложных очертаний концепции «свободы усмотрения» и выявлению позитивных и негативных аспектов при использовании данной концепции европейским судом по правам человека.

Стаття присвячена опису складних обрисів концепції «свободи розсуду» та виявленню позитивних і негативних аспектів при використанні даної концепції Європейським судом з прав людини.

The article is devoted to describing the complex configurations of the margin of appreciation concept and identifying positive and negative aspects.
Волчкова А. О. Использование концепции «свободы усмотрения» Европейским судом по правам человека / А. О. Волчкова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 422-424.
Keywords: права человека; Европейский суд по правам человека; универсальные стандарты; концепция «свободы усмотрения»; права людини; Європейський суд з прав людини; універсальні стандарти; концепція «свободи розсуду»; human rights; the European Court of human Rights; universal standards; the concept of «margin of appreciation»