Управління стартап-проєктом у сфері gamedev : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Кобелянський, Антон Богданович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему “Управління стартап-проєктом у сфері gamedev” на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, галуззю знань 07 «Управління та адміністрування», містить 5 рисунки, 8 таблиць, 20 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 46 сторінках загального тексту і 39 сторінках основного тексту. Метою роботи є створення цілісної системи управління стартап-проєктом у сфері gamedev на прикладі гри «Zero Hero» у жанрі сесійного шутера. Розроблено модель управління, що включає аналіз зовнішнього середовища, технічну реалізацію на базі Unreal Engine 5, формування бюджету з оптимізацією ресурсів через MVP-підхід, Agile-методологію та аутсорсинг, а також фінансове обґрунтування з оцінкою грошових потоків і управління ризиками. Проведено економічний аналіз ефективності проєкту, який підтверджує його прибутковість (62,022,000 грн за три роки) і стійкість до ризиків. Результати роботи можуть бути використані засновниками gamedev-стартапів, менеджерами та інвесторами для планування, запуску та масштабування проєктів у ігровій індустрії. Можливими напрямками подальших досліджень є деталізація фінансових моделей, аналіз масштабування стартапу на міжнародних ринках та адаптація до локальних умов. The qualification work on the topic “Management of a Startup Project in the Gamedev Sphere” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, field of knowledge 07 «Management and Administration,» contains 5 figures, 8 tables, and 20 literary sources listed in the references. The work spans 46 pages of total text and 39 pages of main text. The purpose of the work is to develop a comprehensive management system for a startup project in the gamedev sphere, exemplified by the game «Zero Hero» in the session-based shooter genre. A management model has been developed, encompassing analysis of the external environment, technical implementation based on Unreal Engine 5, budget formation with resource optimization through the MVP approach, Agile methodology, and outsourcing, as well as financial justification with cash flow analysis and risk management. An economic evaluation of the project’s effectiveness was conducted, confirming its profitability (62,022,000 UAH over three years) and resilience to risks. The results of the work can be utilized by founders of gamedev startups, managers, and investors for planning, launching, and scaling projects in the gaming industry. Potential directions for further research include refining financial models, analyzing startup scalability in international markets, and adapting to local conditions.
Кобелянський А. Б. Управління стартап-проєктом у сфері gamedev : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / А. Б. Кобелянський. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 46 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; СТАРТАП; GAMEDEV; ІГРОВА ІНДУСТРІЯ; ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ; MANAGEMENT; STARTUP; GAMING INDUSTRY; ECONOMIC EFFICIENCY.