Доцільність кримінологічного дослідження злочинності в сфері туристичного бізнесу - Нестерова, Ірина Анатоліївна; Нестерова, І. А.; Нестерова, Ирина Анатольевна; Nesterova, Iryna A. (Одеса: Фенікс, 2017)
У статті досліджуються погляди кримінологів на доцільність вивчення злочинності в туристичній сфері. Аналізується відмінність понять «злочинність в сфері туристичного бізнесу» та «злочинність в сфері туризму». Підкреслюється, що злочинність у сфері туристичного бізнесу включає діяння, вчинені як суб’єктами підприємництва, так і іншими учасниками туристичного ринку. Мова йдеться не про будь-які діяння, вчинені вказаними суб’єктами, а про злочини, пов’язані з наданням туристичних послуг та з порядком ведення туристичного бізнесу.

В статье исследуются взгляды криминологов на целесообразность изучения преступности в туристической сфере. Анализируется различие понятий «преступность в сфере туристического бизнеса» и «преступность в сфере туризма». Подчеркивается, что преступность в сфере туристического бизнеса включает деяния, совершенные как субъектами предпринимательства, так и другими участниками туристического рынка. Речь идет не об любые действия, совершенные указанными субъектами, а о преступлениях, связанных с предоставлением туристических услуг с порядком ведения туристического бизнеса.

In article views of criminologists of expediency of studying of crime in the tourist sphere are investigated. The distinction of the concepts «crime in the sphere of travel business» and «crime in the sphere of tourism» is analysed. It is emphasized that crime in the sphere of travel business includes the acts made both by subjects of business, and other participants of the tourist market. It is not about any actions made by the specified subjects, and about the crimes connected with providing tourist services with order of conducting travel business.
Нестерова І. А. Доцільність кримінологічного дослідження злочинності в сфері туристичного бізнесу / І. А. Нестерова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 307-317.
Keywords: бізнес; туристичний бізнес; кримінологія; злочинність у сфері туристичного бізнесу; суб'єкт; бизнес; туристический бизнес; криминология; преступность в сфере туристического бизнеса; субъект; business; travel business; criminology; crime in the field of tourism business; subject; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION