Дифузія як шлях уніфікації європейського приватного права - Акіменко, Юлія Юріївна (Одеса, 2017)
У статті розглядаються шляхи формування приватного права ЄС, можливість його виокремлення у право¬вій системі ЄС. Простежується розвиток теорії дифузії у процесах уніфікації європейського приватного права. Доводиться доцільність виділення приватного права ЄС як самостійної галузі права ЄС.
Акіменко Ю. Ю. Дифузія як шлях уніфікації європейського приватного права / Ю. Ю. Акіменко // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 78-80.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; приватне право; приватне право ЄС; ЄС; Принципи європейського договірного права; private law; private law of EU; the EU; the Principles of European Contract Law; Draft Common Frame of Reference (DCFR)