Функціоналізм в цивільному праві: онтологічний аспект - Матійко, Микола Володимирович; Матийко, Николай Владимирович; Matiiko, Mykola V. (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню проявів функціоналізму в цивільному праві. Розглянуті погляди вчених щодо напрямків впливу цивільного права на суспільні відносини, його ролі та соціального значення. Досліджено використання філософських та соціологічних знань у зазначеній сфері в історичному аспекті та сучасній цивілістиці. Охарактеризовано прояви функціоналізму в цивільному праві. Підкреслено значущість та перспективність зазначеного підходу на рівні цивільного права, його галузей та окремих інститутів. Зазначається про важливість функціоналізму в сфері юридичної практики. Сформульовано пропозиції щодо подальшого розвитку функціоналізму в цивільному праві.

Статья посвящена исследованию проявлений функционализма в гражданском праве. Рассмотрены взгляды ученых относительно направлений влияния гражданского права на общественные отношения, его роли и соціального значения. Исследовано использование философских и социологических знаний в отмеченной сфере в историческом аспекте и современной цивилистике. Охарактеризованы проявления функционализма в гражданском праве. Подчеркнуто значимость и перспективность отмеченного подхода на уровне гражданского права, его отраслей и отдельных институтов. Отмечается важность функционализма в сфере юридической практики. Сформулированы предложения относительно последующего развития функционализму в гражданском праве.

The article is sanctified to research of displays of functionalism in a civil law. The looks of scientists are considered in relation to directions of influence of civil law on public relations, his role and social value. The use of philosophical and sociological knowledge is investigational in the marked sphere in a historical aspect and modern civil law science. The displays of functionalism are described in a civil law. Meaningfulness and perspective of the marked approach are underline at the level of civil law, his industries and separate institutes. Importance of functionalism is marked in the field of legal practice. Offering to of relatively subsequent development functionalismis set forth in a civil law.
Матійко М. В. Функціоналізм в цивільному праві: онтологічний аспект / М. В. Матійко // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 24. – С. 6-10.
Keywords: цивільне право; функції цивільного права; інформаційна функція права; вплив цивільного права; призначення цивільного права; гражданское право; функции гражданского права; информационная функция права; влияние гражданского права; назначение гражданского права; civil law; functions of civil law; information function of law; influence of civil law; appointment of civil law