Генезис права на особисту недоторканність в історії політико-правової думки - Пожар, О. М.; Пожар, О. Н.; Pozhar, O. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена аналізу теоретичних аспектів зародження та становлення права на особисту недоторканність з використанням історичного методу. Особлива увага приділяється вивченню існуючих наукових та нормативних джерел щодо виникнення та становлення права на особисту недоторканність в історії міжнародної та вітчизняної політико-правової думки. Відзначено природний характер особистої недоторканності, яка з часом отримала правове закріплення меж цієї недоторканності.
Пожар О. М. Генезис права на особисту недоторканність в історії політико-правової думки / О. М. Пожар // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 145-152.
Keywords: особиста недоторканність; права людини; свобода; личная неприкосновенность; права человека; personal integrity; human rights; freedom