Міжнародно-правові стандарти правової допомоги - Личко, В. С.; Lichko, V. S. (Одеса : Фенікс, 2014)
На думку автора дослідження, додержання державою наведених міжнародно-правових стандартів права на правову допомогу дозволить швидко та ефективно здійснювати діяльність із надання та одержання правової допомоги, стане запорукою реалізації конституційних гарантій щодо забезпечення прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, дозволить правильно та конструктивно вирішувати конфліктні питання зацікавлених осіб. Безперечно, на теперішній час існує багато проблем, пов’язаних зі здійсненням правосуддя в Україні, проте рух у напряму міжнародних гарантій здійснення правосуддя і забезпечення прав осіб, дозволить подолати негативні явища у цій сфері, підніме систему державних гарантій на новий рівень.
Личко В. С. Міжнародно-правові стандарти правової допомоги / В. С. Личко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 82-84.
Keywords: міжнародно-правові стандарти правової допомоги; правова допомога; стандарти у сфері судочинства; международно-правовые стандарты правовой помощи; правовая помощь; стандарты в сфере судопроизводства; international legal standards of legal aid; legal assistance; standards in the field of justice