Боротьба з пандемією covid-19 на світовій арені - Степаненко, Тетяна Олегівна (My University, 2020)
Останні роки стали безпрецедентними в історії людства XXI століття. Це неймовірно, проте ще на початку 2020 року ніхто навіть уявити собі не міг з яким викликом зустрінеться кожен, незважаючи на місце, де він перебуває або проживає. Вірус COVID-19 поширився на всі континенти світу, окрім Антарктиди, вразивши 3,5 млн людей. Уряд кожної країни світу приймав політичне рішення, які приймати міри для захисту від пандемії COVID-19, орієнтуючись на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я , які стосуються попередженню по запобіганню розповсюдження даного вірусу. І, як не парадоксально, але з'ясувалось, що для цього найкраще, що ми можемо зробити – це триматись подалі один від одного.
Степаненко Т. О. Боротьба з пандемією covid-19 на світовій арені / В.М. Мартьянова // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 280-283.
Keywords: COVID-19; пандемія; Коронавірус; Коронавірус у світі; карантин